Gammal hederlig Denniskorv i all ära!
Men få saker kan slå smaken av en riktigt bra spansk korv. Helst tillsammans med massvis av andra godsaker i en enkel, men ändå lyxig korvgryta!
Det finns inte längre några ursäkter, att tiden inte räcker till, att man inte vet vad man skall tillaga osv. osv.
Att steka på en Denniskorv eller att göra denna spanska korvgryta tar ungefär lika lång tid. Give or take 10 min. Men skillnaden är enorm!
Detta behöver du för att tillaga en underbar, spansk korvgryta!
- 500 g chorizo, med hög kötthalt tex. Sorunda 'djävulskt het chorizo'
- 1 medelstor gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 burka bönor. Kidney samt stora vita bönor
- 2 askar körsbärstomater
- 1 msk kalvfond
- 2 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 2 st röda medelstora paprikor
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk färsk timjan. Använder du torkad tar du 1 msk
- 4 tsk färsk oregano. Använder du torkad tar du 2 tsk
- 1 tsk råsocker
- Salt och peppar
- Olja att steka i. Raps eller olivolja.
Så här gör man!
- Häll upp bönorna i en sil och skölj dem i kallt vatten tills vattnet är klart. Låt dem rinna av ordentligt.
- Skala och hacka lök och paprika.
- Fräs lök samt paprika på medelvärme i några minuter. Gör detta i samma gryta som du vill ha din spanska korvgryta i.
- Skär korven i slantar. Lägg ned dem i grytan tillsammans med lök och paprika.
- Skala och skiva vitlöken fint och lägg i grytan.
- Tillsätt paprikapulvret och rör om.
- Häll i tomaterna, vinet, vattnet samt kalvfonden. Rör om.
- Tillsätt timjan, oregano samt socker. Rör om.
- Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt nu bönorna och låt sjuda i 5 minuter till. Bönorna ska bli varma.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den i en djup tallrik tillsammans med ett gott surdegsbröd och en smakrik ost.
Smaklig måltid!