Hur äter man sushi utan att se ut som en pajas som fumlar med pinnarna och tappar sin sushi?
Det är inte alltid lätt att få i sig sin sushi utan att man råkar tappa några bitar och doppa några andra för mycket så riset faller isär. Varför då? Kanske för att du inte äter sushin som en Sensei!
Här är en liten guide (och en video) som svarar på den brinnande frågan ”hur äter man sushi i Japan?”
1: Håll Sushin med fingrarna
Skippa pinnarna, greppa Sushin mellan pekfinger och tumme och håll den försiktig.
2: Doppa sushin med fisksidan nedåt
Ett misstag de flesta gör är att doppa sushin för mycket i sojan., gör du det så förstör du sushismaken. Ytterligare så skall du inte doppa sushin med riset ned i sojan, utan du skall doppa fisksidan. Då fastnar endast lagom mycket soja, och det finns ingen risk att sushin faller sönder.
3: Lägg sushin med fisksidan mot tungan
Det sista steget handlar om grace och finess, pressa inte in sushin i munnen, lägg den försiktigt med fisksidan mot tungan och stäng munnen.
Här är en kort och enkel video från Foodbeast som visar de tre stegen.