Varför är kött från Sverige bättre egentligen???
Man ser det varje gång man går och handlar, ”Från Sverige”, eller ”Kött uppfött i Sverige”. Men vad är det egentligen som är så bra med de här produkterna från Sverige? Det känns ju som att man bör välja dem, men du är inte ensam om du tycker det är lite oklart varför de är så bra.
Det finns svar…
Men tack och lov så har företaget bakom märkningen ”Från Sverige” en lång rad med argument för att välja just dessa produkter. Här är väldigt kort om några få av dem. Om du besöker deras site frånsverige.se så kan du läsa mer detaljerat om dessa 5 fördelar samt en massa andra fördelar som de flesta inte tänker på.
- Det är förbjudet att använda hormoner i kött i Sverige
- Den svenska djuruppfödningen har EUs lägsta antibiotikaanvändning
- Svensk kyckling och svenska ägg är fria från salmonella
- Sverige använder minst växtskyddsmedel i Europa
- Myndigheter kontrollerar djurhållningen
Här nedanför är företaget Svenskmärknings senaste reklamfilm som är tänkt att hjälpa oss få upp ögonen för fördelarna med mat som är från Sverige. Klicka på videon så kommer du till deras site, där kan du som sagt läsa mer detaljerat om de 5 fördelarna ovan, samt om mängder med andra fördelar.
Fördelar med Svenskt kött och annan Svenskproducerad mat
*Detta inlägg är reklam i samarbete med Svensktmärkt*