Blodtrycket höjs, du får fjärilar i magen och det börjar sticka i händerna, vi känner alla igen känslan av ett plötsligt adrenalinpåslag

Att bli nervös aktiverar kroppens försvarsmekanismer som gör att blodet fylls med adrenalin, kroppen förbereder sig på någon form av hinder och försätter sig i ”Slåss eller Fly”-läget. Det här är en primitiv instinkt som sitter kvar sedan vi sprang omkring och jagade mammut med spjut. Adrenalinet gör dig starkare, snabbare och mer alert, kroppen är nu beredd på att antingen slåss mot faran eller springa bort från den.
Kortfattat är nervositet en försvarsmekanism, även om det kan ofta kan kännas som att nervositeten har motsatt effekt.

Anledningen till att vi blir nervösa är alltså en undermedveten insikt som säger att vi står inför någon form av hinder, och att resultatet av situationen spelar stor roll.
För tusentals år sedan handlade det om att överleva en mammutjakt, nu kan det handla om en arbetsintervju, en viktig match eller en första date.

Här nedan är som vanligt en tydlig och intressant video från AsapSCIENCE som går igenom ämnet ”Varför blir man nervös?”

Varför blir man nervös?

Föregående artikelState of Decay – Dyster Zombieslakt
Nästa artikelWhatsApp mördas av Facebook, Telegram tar över
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.