3 sorters pannkakor!
Gamla som unga älskar pannkakor! Det kan vi inte komma ifrån. Det kan liksom aldrig bli fel när man serverar det, och med rätt tillbehör så finns det nog inte många saker som är godare än just pannkakor!
Här är tre recept på enkla, nya och klassiska pannkisar!
Klassiska Pannkakor
Till vanliga pannkakor för två personer
Du behöver:
- 1 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1/4 – 4/11 tsk salt
- 1/2 msk smör
Så här gör du vanliga pannkakor:
- Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten är fri från klumpar. Vispa ner resten av mjölken och saltet.
- Smält smöret och häll ned det i smeten och rör om.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Lägg i lite smör.
- Häll ned ca 1 DL smet i pannan.
- När ytan stelnat och undersidan fått en fin färg är det dags att vända på pannkakan. Sstek tills andra sidan fått fin färg.
- Lägg upp pannkakorna på tallriken och servera med sylt, socker, smör, grädde eller något annat gott!
En riktig klassiker som aldrig är fel!
Kesoplättar/pannkakor
Man kan tro att dessa skall smaka ofantligt mycket keso eller ägg men de gör de verkligen inte! Dessutom är de glutenfria och går även att göra laktosfria!
Du behöver:
- 1 ägg
- 100 gram keso
- 1 msk fiberhusk
- En nypa salt
Så här gör du:
- Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer
- Lägg i matfett, gärna kokosfett i en stekpanna.
- Klicka ut smeten i fyra små plättar eller två lite större pannkakor i pannan.
- Stek på ganska svag värme ganska länge. De skall kännas stabila.
- Vänd dessa, stek en bra stund på denna sida med.
Nu kan du njuta av dessa fantastiska plättar/pannkakor med lite sylt eller färska bär!
Bananpannkakor
Bildkälla: I.run.nutrition
Personligen så ogillar jag bananer men varje gång jag serverar dessa till frukost så finns det ingen hejd på lovorden!
Simpelt är ledordet för denna variant av pannkaka!
Du behöver:
- 1 banan
- 2 ägg
- Salt
- En knivudd vaniljsocker om man vill
Så här gör du:
- Mixa ihop alla ingredienser.
- Lägg smör eller kokosfett i en stekpanna.
- Häll i en lagom mängd med smet i pannan och stek på medelvärme.
- Vänd pannkakan
Nu är du klar. Simpelt som sagt.