Det låter komplext, men är nog lite enklare än du tror…

Fösta intrycket är inte allt, brukar det sägas. Men, ganska viktigt är det nog ändå. Precis som att folk dömer varandra baserat på utseende eller kroppsspråk när vi träffas första gången, dömer vi också företag online. Sociala medier är en standardkanal att att söka upp folk och företag via. En och annan Googling görs så klart också, oavsett om det gäller den så är den nya kollegan, kommande tinderdejten eller ett företag vi får ett osanktionerat mail ifrån. Ska vi bo på ett nytt hotell kollar vi in hotellets hemsida, och ska vi söka nytt jobb ger hemsidan oss en bild av företaget som arbetsgivare.

Oavsett om det är ditt personliga varumärke det handlar om, eller om du har ett eget företag att driva, är det viktigt att ge en positiv och professionell bild av dig själv på internet. Så här kommer tips och råd till dig som är ute efter den perfekta hemsidan, för att ge en så bra bild av dig själv eller ditt företag online.

Den perfekta hemsidan

Om du inte jobbar själv med att bygga hemsidor så känns alltihopa givetvis väldigt avancerat och komplext. För att göra det mer lätthanterligt så ska jag försöka förklara de fundamentala ”byggstenarna” till en riktigt nice hemsida.

Domän

Det första du behöver bestämma och ordna när du ska bygga en hemsida är ett namn som ska skrivas in i adressfältet. Detta är din domän. Det är viktigt att välja ett namn som representerar dig, eller ditt företag, på ett bra sätt. Har du ett ovanligt namn? Grattis, då kanske du kan få tag i en domän som helt enkelt är ditt namn. Det är nämligen betydligt större chans att ett ovanligt namn är ledigt än ett vanligt sådant, av förklarliga skäl. Annars kanske du har något fräsigt smeknamn som kan fungera. Ska hemsidan vara till ditt företag är det bra om domännamnet är så likt företagsnamnet som möjligt. Domän kan du söka efter och köpa på ett enkelt sätt genom domänsök på one.com. För att ytterligare professionalisera din hemsida, kan du genom one.com skaffa mail med egen domän.

Hosting

När du har valt ett bra namn till din hemsida och fått en mejladress kopplad dit, behöver du fixa hosting. Vad är då hosting? På ett enkelt sätt kan man förklara det som att det är stället där du lagrar allt som ligger publicerat på din hemsida. Din data måste bo någonstans helt enkelt, och då behöver du ett webbhotell. Smidigt nog går det fint att använda one.com även för hosting av din hemsida. På one.com finns olika paketlösningar, så att du kan välja ett som passar just dig och dina förutsättningar.

Design

När du har ett namn för din hemsida och någonstans att lagra den på, kan du starta med det roliga: designen! Genom hemsideprogrammet på one.com kan du enkelt bygga en design för din hemsida, oavsett om den är för ditt personliga varumärke eller för ditt företag. Du kan även få hjälp av AI-program så att ditt textmaterial är skrivet på ett bra sätt. Fiffigt va? Detta hemsideprogram gör att du inte behöver ha någon kompetens inom att skriva kod, och förenklar därmed processen.

Alla dessa aspekter får du alltså hjälp med om du använder dig av one.com, och det är inte allt. Självklart bryr sig one.com om din cybersäkerhet och du kan genom din hosting där känna dig trygg. Dessutom finns support genom mejl, telefon och chatt tillgänglig, så att du kan få hjälp om problem skulle uppstå.

Eftersom one.com blir som en helhetslösning för din hemsida, kan du även frigöra tid till annat. Kanske till andra aktiviteter som är bra för ditt professionella och personliga varumärke, exempelvis Linkedin. Kom ihåg att det som dyker upp när man googlar ofta kommer vara vad människor associerar dig och ditt varumärke med. Ta därför kontroll och skapa den perfekta hemsidan!

Avslutningsvis

Jag förväntar mig inte att du ska känna att det här med hemsidor är 100% glasklart efter att ha läst det här, men förhoppningsvis så känns det i alla fall inte lika mycket som en djungel, har du lite mer förståelse för var du ska börja, och vilka komponenter som behöver vara på plats så är jag nöjd och glad!

Föregående artikelParaply Som Accessoar – 3 Tidlösa Stiltips Och 3 Kända Tillverkare!
Nästa artikel11 Tips Och Knep Som Får Dig Att Se Längre Ut
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.