De där bröderna visste minsann hur man gjorde en soldäckskompatibel drink…
1950 föddes drinken Aperol Spritz i staden Barbieri i norra Italien. Det är en bittersöt aperitif, alltså en drink som man bör dricka efter maten, och då helst någonstans i solen, klädd i en ljus och fräsch skjorta, lite uppknäppt, #thedream helt enkelt.
Aperol-delen i drinkens namn syftar på den specifika aperitifen Aperol (159kr på Systembolaget) som skapades av företaget Fratelli Barbieri år 1919 i Barbieri, drinken är alltså skapad av företaget som uppfann spritsorten från början, dock ca 30 år efter att spriten i sig uppfanns.
Vad innehåller en Aperol Spritz?
- 4cl Aperol
- 6cl Prosecco
- 2cl Sodavatten
- Is
- 1 Apelsinskiva
Hur gör man en Aperol Spritz?
- Ös rikligt med is i ett glas (vinglas eller highballglas, båda går bra)
- Fyll på med Aperol och Prosecco
- Toppa med sodavatten
- Skär en skiva apelsin och garnera drinken med den
Sen är det bara att låtsas att du är i Italien och softar på en piazza, eller om du redan är det, ja då är det bara att fortsätta göra rätt.
Sugen på mer drinkar?
Gillar du Aperol så tycker jag du ska ta en titt på våra andra drinkar med Aperol, där kommer du säkerligen hitta något du gillar!