Ananas – fantastiskt god, men sjukt opraktisk…
Hur ofta har man inte stått där och frågat sig själv: ”Hur skär man en ananas egentligen?”. Här är en enkel och användbar guide så du slipper stå där och svära över att hela köket blir kladdigt bara för att du skall kunna smälla i dig lite nyttig solskenskotte.
- Läs även: ”Är ananas nyttigt?”
Du behöver:
- En mogen ananans
- En vass kniv
- En skärbräda
Steg 1:
Kapa toppen och botten på ananasen.
Steg 2:
Skär bort sidorna, men var försiktig så du inte skär bort en massa kött i onödan.
Steg 3:
Ställ frukten upp och skär den i tre delar, så att du får ut den hårda mittenbiten i formen av en triangel.
Steg 4:
Slicea upp utan konstigheter.
Steg 5:
Smäll i dig.
Sammanfattningsvis
Ananas är som sagt jäkligt gott, och väldigt nyttigt. Så bli inte avskräckt över hur meckigt det verkar att få fram det goda, det tar bara några sekunder om man vet hur man skall tackla det hela.