Är människokött giftigt? Är det farligt? och vad smakar det?
Frågorna är många, vilket är rimligt, eftersom ämnet: ”Människokött” är extremt tabubelagt så väcker det oändligt med fascination och frågor. En av de absolut vanligaste är så klart: ”Hur smakar människokött egentligen?”.
Tack och lov så finns det nyfikna journalister som vågar ta det tabubelagda steget och faktiskt utforska människokött ur ett livsmedelsperspektiv, och inte bara som ”TABU! det får man inte tänka på!!!”.
Men precis som smaken, och baken, så är journalisterna olika skickliga, och olika vågade. Här nedanför är två videor där olika journalister försöker ta reda på svaret om hur människokött smakar, ett välkänt Svenskt par och en helt vanlig Engelsk nisse.
England Bangar (som vanligt)
Ja, som rubriken avslöjar så vågar inte Engelsmannen gå riktigt hela vägen. Däremot så är aromanalysen som de gör väldigt intressant. Enligt den så skulle kan man kunna återskapa smaken av människokött någorlunda väl, med hjälp av en specifik köttblandning. Personligen är jag dock skeptisk och tycker att de borde gjort det ordentligt istället.
Filip och Fredrik gör det utan en massa larv
Och sen så har vi vårt Svenska radarpar, Fili pch Fredrik, som faktiskt går hela vägen och smäller i sig lite människokött.
Skulle du prova?
Om du blev serverad en liten bit människokött från någon du vet var frisk, kry och fräsch (tanken på att äta en ofärsch människas kött är lite extra motbjudande, jag vet), skulle du då äta den?